Noaptea Muzeelor – Reșița 2023

Ieri am avut onoarea de a fi colaboratori la o experiență culturală inedită, celebrând Noaptea Muzeelor – Reșița 2023 printr-un un tur de vizitare a muzeelor și spațiilor expoziționale deschise și nu oricum, ci călare pe biciclete!

A fost o experiență unică și interactivă în același timp, care ne-a permis să explorăm frumusețile culturale ale orașului nostru într-un mod activ și distractiv, grație inițiativei lansate de organizatorii acestui eveniment – Muzeul Banatului Montan Reşiţa, Muzeul Cineastului Amator, Centrul Universitar UBB din Reșița, , Salonul de Artă și Industrie (@Artrom Reșița), Biblioteca germană „Alexander Tietz”, EURoLand Banat, Fundația Comunitară Banatul Montan.

Ne-am întâlnit la Centrala Hidroelectrica Grebla și am pornit într-un tur cu bicicleta prin oraș, vizitând, pe rând, Salonul de Artă și Industrie, Sinagoga, Muzeul Cineastului Amator, Biblioteca germană „Alexander Tietz”, Muzeul de Locomotive cu Abur Resita și Muzeul Banatului Montan Reşiţa.

Participanților care ne-au însoțit în acest tur cultural le mulțumim pentru asta, dar nu-i putem uita pe organizatori, care merită și ei felicitați pentru ospitalitatea de care ne-am bucurat împreună!

Sperăm să luăm parte la organizarea a cât mai multor evenimente de acest gen în viitor și să promovăm împreună frumusețile culturale ale orașului nostru.

Dacă și voi ați fost prezenți la Noaptea Muzeelor – Reșița 2023, vă invităm să ne împărtășiți experiența voastră în comentarii!


Scroll to Top
Sari la conținut